петък, 1 ноември 2019 г.

Мексикански боб Пинто

Тази рецепта я препоръчвам на всички любители на пикантния гъст боб. Гледах доста варианти на това ястие и се спрях на рецептата, която най-много ми допадна. Класиката е бобът да се вари на бавен огън за около 4 часа, но аз нямам такова  време готвене и го накиснах във вода предварително за около 5-6 часа. Това време е напълно достатъчно, за да омекне и после да се свари добре сравнително бързо


Необходими продукти
  • 250 гр боб Пинто
  • 1 глава лук
  • 2-3 ск чесън
  • 1 червена чушка
  • 2-3 люти чушлета
  • 2-3 чери домата
  • 1 с.л. доматено пюре
  • магданоз
  • 200 мл бульон (свински, телешки, зеленчуков)
  • кимион
  • лют червен пипер
  • 1 дафинов лист
  • сол 
  • зехтин
Начин на приготвяне

И така, лукът, чесънът, червената и лютата чушка се режат на ситно и се запържват за кратко в зехтин. Следва да се добави бульона, кимиона, червения лют пипер и дафиновия лист. След още малко се слага и бобът, като се долива вода и се оставя да къкри на среден огън. Готви се горе-долу около 1 час и е нужно да се сипва по малко вода от време на време


Когато вече е напълно готов, се слага доматеното пюре и сол на вкус. Сервира се с нарязани на кубчета чери домати, няколко шайбички от люта чушка и наситнен магданоз. Пробвайте тази рецепта и не забравяйте да харесате моята страница във Facebook  ТУК


Няма коментари:

Публикуване на коментар