Тази рецепта я препоръчвам на всички любители на пикантния гъст боб. Гледах доста варианти на това ястие и се спрях на рецептата, която най-много ми допадна. Класиката е бобът да се вари на бавен огън за около 4 часа, но аз нямам такова време готвене и го накиснах във вода предварително за около 5-6 часа. Това време е напълно достатъчно, за да омекне и после да се свари добре сравнително бързо
Необходими продукти
- 250 гр боб Пинто
- 1 глава лук
- 2-3 ск чесън
- 1 червена чушка
- 2-3 люти чушлета
- 2-3 чери домата
- 1 с.л. доматено пюре
- магданоз
- 200 мл бульон (свински, телешки, зеленчуков)
- кимион
- лют червен пипер
- 1 дафинов лист
- сол
- зехтин
Начин на приготвяне
И така, лукът, чесънът, червената и лютата чушка се режат на ситно и се запържват за кратко в зехтин. Следва да се добави бульона, кимиона, червения лют пипер и дафиновия лист. След още малко се слага и бобът, като се долива вода и се оставя да къкри на среден огън. Готви се горе-долу около 1 час и е нужно да се сипва по малко вода от време на време
Когато вече е напълно готов, се слага доматеното пюре и сол на вкус. Сервира се с нарязани на кубчета чери домати, няколко шайбички от люта чушка и наситнен магданоз. Пробвайте тази рецепта и не забравяйте да харесате моята страница във Facebook ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар