Всеки знае, че пуешкото е сухо месо и много удачно е да се сготви в гювеч, защото в него се задушава перфектно и става крехко и сочно. Моята рецепта е проста и може да се направи и от начинаещи кулинари.
Продукти:
- 4 пуешки бутчета
- 1 кг картофи
- 4 моркова
- 3 глави лук
- 7-8 гъбки
- 1 скилидка чесън
- 2 суп. л. горчица
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- мащерка
- розмарин
- 1суп. л. соев сос
- зехтин
В гювеча се слагат цели или на едро нарязани зеленчуци - картофите, морковите, гъбите, лука и чесъна. Добавят се подправките на вкус и отгоре се редят бутчетата.
Гювечът се запечатва с рядко тесто, за да се задуши ястието добре. Слага се в студена фурна, понеже ако е загрята, може да се пукне глинения съд. Пече се на 180 градуса 2,5 часа. После се маха капака и се запича за още 30 мин. на вентилатор.
Няма коментари:
Публикуване на коментар