понеделник, 31 декември 2018 г.

Бурито с кайма и боб

Буритото е още един сандвич от мексиканската кухня, който съм сигурен, че ще ви допадне вкусово. Подобно на кесадията и той се приготвя лесно, но сгъването на тортилята е малко по-специфично и трудно бих го обяснил нагледно с думи. Затова ви препоръчвам да изгледате някой клип в you tube, като напишете в търсачката - "how to wrap burritoes".


Продукти:
  • тортили
  • кайма
  • кромит лук
  • пресен лук
  • червен боб от консерва
  • кашкавал
  • доматен сок
  • чесън
  • сол
  • черен и лют пипер
  • кориандър
  • зехтин
Започва се с приготвянето на пълнеж за буритото. В зехтин се запържва каймата, кромития лук и чесъна, нарязани на ситно. Добавят се подправките на вкус - сол, кориандър, черен и лют пипер.



 След, като се сготвят, се добавя боба и доматения сок.



Накрая преди да махнем тигана от огъня, слагаме настърган кашкавал и малко от пресния лук.



Пълнежът се слага в средата на тортилята и се сгъва в т.нар. бурито, което се грилова на средна температура от всички страни за кратко. Трябва да се внимава да не се прегори.




Обикновено се сервират със сос салца и се консумира, докато е топло. Освен, че е вкусно буритото е и много хранително. Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар