- 20 гр сол
- 4 гр захар (за предпочитане фруктозна)
- 3 гр черен пипер
- 1 гр червен пипер
- 5-7 гр кимион
- 0,5 гр инд. орехче
- 2 гр ронена чубрица
- 2 гр кориандър
- 0,5 гр резене (не е задължително, тази подправка има лек анасонов аромат, който на мен много ми допада)
на 10 кг смес по желание може да се добавят 3-4 скилидки чесън (наситнен)
Месото се реже приблизително на парчета 2х2 см, овкусява се с подправките и се слага да зрее 24 часа в хладилник. След това се меля и се пълни в естествени свински черва. Ако има мехурчета с въздух, се пукат с игла за шиене. Окачват се да се сушат, като веднъж дневно се валират в продължение на седмица.
Не забравяйте да посетите моята страница във Facebook ТУК
Не забравяйте да посетите моята страница във Facebook ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар