Това е любимата ми супа през зимата. Обичам да си я правя с домашно месо и по-точно от кокали с месце по тях. Кокалът пуска неповторим бульон, какъвто не може да се получи, ако варим само чисто телешко месо. Имам във фризера цяла плешка, така че материал колкото искаш.
Продукти:
- телешки кокали (1-1,5 кг)
- 4-5 картофа
- 1-2 моркова
- 1 глава лук
- червена чушка
- целина (листа)
- 3 зърна бахар
- 1 дафинов лист
- черен и лют пипер
- магданоз
- сол
- зехтин (масло)
Започваме със сваряването на кокалите - 1,5 часа в херметическа тенджера, като вътре, освен месото, се слага бахара и дафиновия лист. През това време се подготвят зеленчуците. Картофите, лука и морковите (на шайби) се режат на едро. Целината и червената чушка на ситно.
За да се получи бистър бульон, след като извадим сварените кокали, го прецеждаме през фина цедка. Тенджерата се измива хубаво и в нея се сипва прецедената течност, зеленчуците, обезкостеното месо, както и останалите подправки на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар