четвъртък, 20 декември 2018 г.

Свински пастет


Пастетът е любимо лакомство както за големи, така и за малки. За жалост обаче у нас в момента почти всичкия, който се предлага в магазините е пълен с химия и вреден за нашето здраве. Не се знае и какъв точно е състава на месото в него и в какъв процент, защото има пастети, които са направени от отпадъчни продукти в месопреобработването. Домашният пастет не само е по-вкусен от купешкия, но в него единствения консервант е солта. В технологията му за приготвяне няма нищо сложно. Трябва ни само свинска глава, свински черен дроб и свободно време.


Главата се сварява много добре и впоследствие се сваля месото от нея. Дробът се минава суров през мелачка за месо, след което през нея се минава и свареното месо от главата. Получената смес се пасира или блендира. Подправките се добавят към нея на вкус - сол, черен пипер и индийско орехче. Омесва се, като се налива помалко от бульона. Консистенцията трябва да е, като тесто за кекс. Затваря се в буркани и се вари на умерен огън 2,5 часа.




Няма коментари:

Публикуване на коментар