Продукти:
- 100 гр. паста
- 1-2 яйца
- грах (бланширана)
- 1 морков
- червена чушка
- гъби
- краставица
- чесън
- соев сос
- лют пипер
- джинджифил
- черен пипер
- сол
- зехтин
На първо място трябва да сварим спагетите в подсолена вода. Не е добре да се преваряват, а да се приготвят алденте. Зависимост от дебелината им това отнема от 7-8 до 10 мин. Когато са готови, се оставят да се прецедят. 1 или 2 яйца се пържат в малко зехтин в тиган за кратко, като идеята е да се получат нещо подобно на бъркани. След, като са готови и те се оставят настрани.
В това време загряваме в уок на висока температура зехтин и слагаме да се пържат грахта, гъбите и червената чушка (нарязаха на ивици или ромбчета). След тях добавяме подправките на вкус - лют и черен пипер, джинджифил (настърган), сол. Следва да се сложи моркова и чесъна, нарязани на ивици. Пърженето на зеленчуците продължава неповече от 5 мин. - трябва да останат хрупкави. Когато са готови, в уока слагаме изпържените яйца, краставица (на ивици), сварените спагети и соев сос на вкус. Всичко се разбърква енергично за около минута и ястието е готово. Сервира се в подходяща чиния и се консумира, докато е топло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар