неделя, 23 декември 2018 г.

Пача чорба

Пачата е типично зимна чорба, но това не означава, че не можем да й се насладим и през останалата част от годината. Определено може да се каже, че е анти-грип боец. Обикновено се приготвя от свински крачета, уши, опашка или част от бузите от главата. В моя случай е само от крачета, понеже това имам налично.


Продукти

  • свински крачета 
  • морков
  • глава лук
  • 5-6 скилидки чесън
  • прясно мляко
  • масло 50гр
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
Крачетата се слагат в тенджера със студена вода и когато тя заври, крачетата се вадят, измиват добре и водата се изхвърля. Следва да се поставят с нова вода в хермерическа тенджера и се забравят за около час. След като се сварят, месото се сваля от кокалите..


Докато се занимаваме с това, бульонът се оставя да изстине. Целта е мазнината в него да се отдели на повърхността и впоследствие се отстранява с лъжица...


В същата тенджера с част от маслото, се запържват наситнения морков и лук. Към тях се добавя бульона, прясното мляко, месото, сол и черен пипер. В тиганче се разтапя останалата част от маслото и в него се запържва червения пипер за много кратко, за да не загори. Веднага след това се добавя към чорбата.




Оставяме да се вари на тих огън за още около 30 мин. и нашата пача е готова. Това ястие върви ръка за ръка при сервиране с лют пипер и наситнен чесън в оцет.


Как я оценявате?







Няма коментари:

Публикуване на коментар