петък, 21 декември 2018 г.

Как да направим разноцветна прясна паста

Оцветяването на пастата не е никак трудно и винаги се получава интересно ястие в чинията. Твърдо против съм изкуствените оцветители и ще ви предложа естествени такива, които с нищо няма да навредят на вас и вашето здраве. И така...

Има четири основни варианта за цвят - черен, зелен, червен и оранжев. Черният се постига, като към брашното още преди омесването му се прибавят няколко капки мастило от сепия. Оранжевият може би е най-безинтересен, понеже прясната паста е жълтеникава и много се доближава до него. Въпреки това, този цвят се постига със сок от тиква. Червено тесто се получава, когато се добави сок от червено цвекло.


        Паста Aglio e Olio в червен стил



Зеленият цвят се постига с помощта на сок от спанак. Като казвам сок, означава наистина само сок, не трябва да има твърди частици, защото впоследствие раздробяват тестото. При тиквата и цвеклото сок се получава, като се минат на ренде. Спанакът трябва да се нареже на ситно и да се смачка, така пуска доста добре течност.



Паста Frutti di mare или "Водорасли с морски дарове"


Няма коментари:

Публикуване на коментар