вторник, 25 декември 2018 г.

Коледни телешки ребра

Днес е Коледа и какво по-вкусно можем да приготвим от телешки ребра на фурна. Моята рецепта е проста, но много вкусна и гарантирам, че ще си оближете пръстите.

Продукти:

  • 1-1,5 кг телешко рагу
  • 10 средно големи картофа
  • 3-4 глави на кромит лук
  • 2 моркова
  • 200 мл бира
  • сол
  • мащерка
  • соев сос


В подходяща тава се слагат ребрата, натрити хубаво с мащерка и сол, обелените картофи (цели), морковите (на едри шайби) и главите лук (цели). Добавя се 1с.л. соев сос,  200мл бира и 100 мл вода. От мазнина няма нужда, понеже ребрата отделят достатъчно. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се пече във фурна на 200 градуса за 2,5 часа. След, което се маха фолиото и се запича на вентилатор за 10-15 мин.
Взима се от соса в тавата и се редуцира в тиган с помощта на брашно, разтворено в хладка вода. Така се получава сос, с който заливаме ястието.


Ребрата се сервират, като пожелание може да се подправят с прясно млян черен и лют пипер.



Добър апетит и не забравяйте да посетите страницата ми във Facebook тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар