петък, 21 декември 2018 г.

Сушен свински врат


Наподобява филе и става много лесно. Взима се подходящо парче врат, което се маринова. На кг месо се слага 22 гр сол, 11 гр захар и млян черен пипер на вкус. Месото се натрива хубаво със сместа и се оставя да престои в кутия в хладилника за 2,5 дни. След това се замива леко и се увива в хавлия и се затиска между две дъски. Така стои 3-4 часа. След това се вади от хавлията и се слага върху кухненска хартия в хладилника за още 5-6 часа.

Приготвят се подправки за овалване на месото. Червен пипер, чубрица, кимион, инд.орехче, сминдух и въобще кой каквото иска.

След като месото е оваляно се слага във фурната на решетката върху хартия за печене, а отдолу под нея се слага тава. Фурната се пуска на долен вентилатор на 50 градуса за 1 час. След този час на всеки 30 мин. температура се увеличава с по 10 градуса, докато стигне до 80 градуса. Ако имате термометър вътрешната температура на месото трябва да е 40 градуса и тогава е готово. Оставя се да се изстуди и се прибира в хладилника, след 12 часа е готово за консумация.









Няма коментари:

Публикуване на коментар