вторник, 29 януари 2019 г.

Брезаола

Брезаолата е уникално мезе, което много наподобява на пастърма. Прави се от свинско контрафиле, но не пречи да се ползва и друго месо от животното - шол или бут, например. Ще ви представя моята рецепта. Варианти има всякакви, като основно се варира с подправките. Може да се експериментира, като цяло.

Необходими подправки за 1 кг месо

  • 35 гр сол
  • 6 гр захар
  • 2 гр чесън на прах
  • 3 гр черен пипер
  • 0,5 гр мащерка
  • 0,25 гр розмарин
  • 2 гр лют пипер
  • 1 гр резене (в някои рецепти има хвойна)
Начин на приготвяне

Брезаолата се прави елементарно. Месото се дупчи с нож добре по цялата му дължина. Поставя се в подходящ съд и се добавят подправките, които се натриват хубаво в него. Следва да се сложи в плик за готвене, връзва се добре и така зрее в хладилника за 5 дни. Добре е плика всеки ден да се обръща от другата страна. След, като е готово, с помощта на кухненска хартия, се махат подправките, доколкото може и се слага да се суши.



  


Готовият продукт


Наздраве! Пробвайте рецептата и не забравяйте да посетите моята страница във Facebook ТУК






Няма коментари:

Публикуване на коментар