Брезаолата е уникално мезе, което много наподобява на пастърма. Прави се от свинско контрафиле, но не пречи да се ползва и друго месо от животното - шол или бут, например. Ще ви представя моята рецепта. Варианти има всякакви, като основно се варира с подправките. Може да се експериментира, като цяло.
- 35 гр сол
- 6 гр захар
- 2 гр чесън на прах
- 3 гр черен пипер
- 0,5 гр мащерка
- 0,25 гр розмарин
- 2 гр лют пипер
- 1 гр резене (в някои рецепти има хвойна)
Начин на приготвяне
Брезаолата се прави елементарно. Месото се дупчи с нож добре по цялата му дължина. Поставя се в подходящ съд и се добавят подправките, които се натриват хубаво в него. Следва да се сложи в плик за готвене, връзва се добре и така зрее в хладилника за 5 дни. Добре е плика всеки ден да се обръща от другата страна. След, като е готово, с помощта на кухненска хартия, се махат подправките, доколкото може и се слага да се суши.
Готовият продукт
Наздраве! Пробвайте рецептата и не забравяйте да посетите моята страница във Facebook ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар