Тази чорба е уникално вкусна и подходяща за студените месеци. Най-добре се получава от пуешки фенер, но в краен случай може да се ползват бутчета или гърди. Ако се ползва фенера, не е нужно към чорбата да се добавя олио или зехтин, защото в него има достатъчно мазнина. При положение, че разполагаме само с бяло месо или крачета, тогава може да се ползва малко зехтин.
Необходими продукти
- пуешки фенер
- 4-5 картофа
- 1 глава лук
- 1 морков
- червена чушка
- праз лук
- 50-100гр ориз
- 1 яйце
- черен пипер
- червен пипер
- лют пипер
- сол
- чубрица
Начин на приготвяне
Фенерът се слага в херметическа тенджера и се вари около 1 час. Поне аз така процедирах, понеже моята пуйка беше домашна. Ако е купешка, се сварява добре и за 40 мин.
Фенерът се слага в херметическа тенджера и се вари около 1 час. Поне аз така процедирах, понеже моята пуйка беше домашна. Ако е купешка, се сварява добре и за 40 мин.
В това време се подготвят зеленчуците
Когато фенера е сварен, месото се сваля от костите. Лично аз предпочитам да изхвърля кожата, защото ми се струва прекалено мазна, но ако прецените, я оставете. Бульонът се прецежда и се слага наново в тенджера, заедно със зеленчуците и пуешкото месце. Добавя се вода, ако е нужна. Слагат се и подправките на вкус - чубрица, червен и черен пипер и сол. Ако обичате пикантно, се добавя и лют пипер.
След 15 мин. се добавя ориза и яйцето на струя през цедка, за да се пресече
След още около 15 мин. селската пуешка чорба е готова. Няма такава вкусотия. Наздраве и не забравяйте да посетите моята страница във Фейсбук тук
Няма коментари:
Публикуване на коментар