Както много от вас знаят има голяма разлика между домашната кокошка и бройлерите по витрините на магазините. Кокошето месо се доближава до дивечовото и е малко по-жилаво от това на купешките пилета. Някои хора казват, че за нищо не става и биха го определили жаргонно, като тегаво за ядене. За мен обаче е изключително вкусно и не на последно място - полезно. Има вариант преди печене месото да се свари в херметическа тенджера за час и след това да се пече евентуално, за да стане по-крехко. Но така всичките му вкусове ще останат в бульона. Аз го правя в плик за печене и според мен се получава добре, пробвайте и вие.
Необходими продукти
- бутчета от домашна кокошка
- 7-8 печурки
- горчица
- соев сос
- мед
- лимон
- червен пипер
- черен пипер
- лют пипер
- сол
- зехтин
Начин на приготвяне
Кокошите бутчета се слагат в подходяща купа и се мариноват с горчица, сол, соев сос, червен, черен и лют пипер. Добре е да престоят така за няколко часа, но ако нямаме това време, може и директно да се премине към готвенето им
Слагат се в тава, в плик за готвене, заедно с гъбите. В тавата се долива вода. Печат се на 220 градуса за 1 час, като от време на време се долива по малко вода, защото извира
Когато бутчетата са готови, се вадят от плика. Намазват се отгоре с мед, разтворен в соев сос и малко лимонов сок, за да се овкусят и придобият приятен загар. Дозапичат се на вентилатор в същата тава
При сервиране може да се обезкостят и да се сервират със салата от настъргана бяла ряпа, морков и наситнен магданоз. Наздраве и не забравяйте да посетите страницата ми във Фейсбук тук
Няма коментари:
Публикуване на коментар