понеделник, 14 януари 2019 г.

Кокоши бутчета с мед и соев сос

Както много от вас знаят има голяма разлика между домашната кокошка и бройлерите по витрините на магазините. Кокошето месо се доближава до дивечовото и е малко по-жилаво от това на купешките пилета. Някои хора казват, че за нищо не става и биха го определили жаргонно, като тегаво за ядене. За мен обаче е изключително вкусно и не на последно място - полезно. Има вариант преди печене месото да се свари в херметическа тенджера за час и след това да се пече евентуално, за да стане по-крехко. Но така всичките му вкусове ще останат в бульона. Аз го правя в плик за печене и според мен се получава добре, пробвайте и вие.

Необходими продукти

  • бутчета от домашна кокошка
  • 7-8 печурки
  • горчица
  • соев сос 
  • мед
  • лимон
  • червен пипер
  • черен пипер
  • лют пипер
  • сол
  • зехтин
Начин на приготвяне

Кокошите бутчета се слагат в подходяща купа и се мариноват с горчица, сол, соев сос, червен, черен и лют пипер. Добре е да престоят така за няколко часа, но ако нямаме това време, може и директно да се премине към готвенето им



Слагат се в тава, в плик за готвене, заедно с гъбите. В тавата се долива вода. Печат се на 220 градуса за 1 час, като от време на време се долива по малко вода, защото извира


Когато бутчетата са готови, се вадят от плика. Намазват се отгоре с мед, разтворен в соев сос и малко лимонов сок, за да се овкусят и придобият приятен загар. Дозапичат се на вентилатор в същата тава


При сервиране може да се обезкостят и да се сервират със салата от настъргана бяла ряпа, морков и наситнен магданоз. Наздраве и не забравяйте да посетите страницата ми във Фейсбук тук



Няма коментари:

Публикуване на коментар