неделя, 6 януари 2019 г.

Юнашки гювеч

Любимо ястие, което няма как да не ви хареса и на вас. Правя го, когато ми попадне под ръка  домашен заек и дреболийки. От заека се ползват само крачетата. Дреболийките - дробчета, сърца, воденички и бъбреци,
 може да са от кокошка, пуйка, гъска и разбира се, от заека.


Необходими продукти:


  • заешки крачета
  • дреболийки
  • гъби 200гр
  • 2 глави лук
  • 1 морков
  • 1 червена чушка
  • 1 ск чесън
  • магданоз
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • зехтин
Начин на приготвяне

На дъното на гювеча се реди първо лука, нарязан на полумесеци, морковите на шайби, гъбите, чесъна и червената чушка.


Върху тях се слагат дреболийките, сол, черен и червен пипер, зехтин и магданоз.


Накрая се добавят заешките крачета. Гювечът се запечатва с тесто и се пече във фурна на 180 градуса за 2,5 часа.  


Когато юнашкия гювеч е готов се запича за 10 мин. на вентилатор. Аз премествам всичко в тава, но може да се запече директно в глинения съд. Отделя се и доста сос, който се сгъстява с брашно. С него може да се залее вече сервираното ястие.



Няма коментари:

Публикуване на коментар