може да са от кокошка, пуйка, гъска и разбира се, от заека.
Необходими продукти:
- заешки крачета
- дреболийки
- гъби 200гр
- 2 глави лук
- 1 морков
- 1 червена чушка
- 1 ск чесън
- магданоз
- черен пипер
- червен пипер
- сол
- зехтин
Начин на приготвяне
На дъното на гювеча се реди първо лука, нарязан на полумесеци, морковите на шайби, гъбите, чесъна и червената чушка.
Върху тях се слагат дреболийките, сол, черен и червен пипер, зехтин и магданоз.
Накрая се добавят заешките крачета. Гювечът се запечатва с тесто и се пече във фурна на 180 градуса за 2,5 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар