Супата, която ще ви представя днес е от пуешки фенер. За мен така се получава най-вкусна, защото освен костите по него има по малко месо от цялата птица. И наистина се получи великолепна, но това го отдавам и на факта, че пуйката е домашна, а не купешка. Ето и моята рецепта.
Продукти:- 1 пуешки фенер
- 2 картофа
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 морков
- целина (листа)
- фиде
- 20 мл лимонов сок
- лют пипер
- черен пипер
- сол
Важно е да отбележа, че моят фенер имаше доста подкожна мазнина. При купешките не съм забелязал да е така. Това е и причина да не ползвам друга мазнина, като зехтин или олио. Дори след сваряване (1 час в херметическа тенджера) на месото отделих половината бульон за друг път, като го замразих в пластмасова бутилка от 0,5 л. Просто прецених, че в него присъства прекалено много мазнина, отделена от фенера. Вместо него добавих вода в същото количество за баланс и се получи идеално.
Свареното и отделено месо се слага заедно със зеленчуците на среден огън за втората част от приготвянето на супата. Кожата се отстранява и се изхвърля. В този момент се добавят подправките на вкус и лимоновия сок.
След около 30 мин. супата е почти готова и тогава се слага фидето. Застройка лично аз не обичам да правя, но ако желаете можете да прибавите към супата такава от разбито в кисело мляко яйце. Добър апетит и не забравяйте да посетите моята страница във Facebook тук
Няма коментари:
Публикуване на коментар