събота, 9 ноември 2019 г.

Топло сушен свински врат





Необходими продукти
  • 1 кг свински врат без кост
  • 35 гр сол
  • 2 гр черен пипер
  • 1 с.л. мед
  • 50 мл ракия

Начин на приготвяне

Солта и черният пипер се смесват и се натриват много добре в месото. Предварително е добре месото да се надупчи с хубаво с клечка за зъби, за да абсорбира ароматите по-добре


Ракията се загрява съвсем леко в малък метален съд и в нея се разтваря меда. Следва да се добавят към вратлето


Месото се поставя в плик, затваря се добре и отива в хладилника да зрее за 48 часа, като е добре от време на време да се върти от всички страни



Идва ред и на приготвянето му. Фурната се пуска на долен вентилатор на 50 градуса. На дъното се слага тава с топла вода. След 40 минути се увеличава на 70 градуса, а след още 40 минути, се увеличава на 80 градуса. Пече се още около 60-70 минути. Когато вътрешната температура на месото достигне от 60 до 70 градуса, то е готово. Общото време за печене е 2,5 часа. Вади се от фурната и се слага в плик. Изстудява се шоково под студена течаща вода и се прибира в хладилника. Консумира се след 12 или още по-добре след 24 часа.



Няма коментари:

Публикуване на коментар