Представям ви една рецепта за нудълс, който е много вкусен и се прави бързо и лесно. Аз съм взел малко по-скъп нудълс, но ястието може да се направи и с най-обикновените, които има в магазините. Само изхвърлете пакетчето с подправките. Няма да ви трябва, а и е пълно с химия
Необходими продукти
- 120-150 гр нудълс
- 100 гр свинско месо (врат или гърди)
- броколи
- 2 гъби
- 70-80 мл соев сос
- 1 ч.л. сусамово олио
- 1 с.л. царевични нишесте
- 1 ч.л. сок от лимон
- 1 ск чесън
- зехтин
Начин на приготвяне
Първо бланшираме броколите и гъбите за 5-10 минути във вряща вода
През това време в купа смесваме соевият сос, лимоновият сок, сусамовото олио, нишестето и скилидката чесън (наситнена). Сместа се разбърква добре и се оставя настрани. Нишестето се слага, за да добие ястието приятна глазура, но ако нямате под ръка, не е проблем да не ползвате.
През това време в купа смесваме соевият сос, лимоновият сок, сусамовото олио, нишестето и скилидката чесън (наситнена). Сместа се разбърква добре и се оставя настрани. Нишестето се слага, за да добие ястието приятна глазура, но ако нямате под ръка, не е проблем да не ползвате.
Когато зеленчуците са готови, се изстудяват под студена течаща вода и се оставят настрани да се отцедят.
Месото се реже на ивици и се запържва в уок със зехтин при много висока температура за няколко минути, като накрая се залива с малко соев сос и се обърква за още 10 секунди, след което се маха от огъня и се оставя настрани
Ред е да се сварят нудълсите, като се следват инструкциите от опаковката, но средно стават готови за 3-4 минути. Има и такива, които се слагат само в топла вода за няколко минути. След, като са готови и те се изстудяват със студена вода, за да се запази тяхната еластичност и се отцеждат.
Идва ред на финала. В нагрят уок, с много малко зехтин, се сипват нудълса, приготвения сос, зеленчуците и месото
Всичко се бърка за около 30 секунди, време напълно достатъчно нудълса да поеме течността и да се овкуси приятно. Ястието се приготвя за около 20 минути, ако сме компактни в готвенето. Пробвайте обезателно тази лесна рецепта и не забравяйте да харесате моята страница във Facebok ТУК
Месото се реже на ивици и се запържва в уок със зехтин при много висока температура за няколко минути, като накрая се залива с малко соев сос и се обърква за още 10 секунди, след което се маха от огъня и се оставя настрани
Ред е да се сварят нудълсите, като се следват инструкциите от опаковката, но средно стават готови за 3-4 минути. Има и такива, които се слагат само в топла вода за няколко минути. След, като са готови и те се изстудяват със студена вода, за да се запази тяхната еластичност и се отцеждат.
Идва ред на финала. В нагрят уок, с много малко зехтин, се сипват нудълса, приготвения сос, зеленчуците и месото
Всичко се бърка за около 30 секунди, време напълно достатъчно нудълса да поеме течността и да се овкуси приятно. Ястието се приготвя за около 20 минути, ако сме компактни в готвенето. Пробвайте обезателно тази лесна рецепта и не забравяйте да харесате моята страница във Facebok ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар