Представям ви още едно уникално вкусно азиатско ястие - нудълс "Миа". Може да се приготви със свинско (врат или гърди) или пилишеко (пържола от бутче) месо, като и без месо - за вегетарианци
Необходими продукти
- 100-150 гр нудълс
- 100 гр свинско или пилишеко месо
- 1 печурка
- 1 морков
- 1/2 червена чушка
- пресен лук
- 10 гр пресен джинджифил
- анасон (семена)
- сусам
- черен пипер
- зехтин (олио)
За марината
- 80-100 мл соев сос
- 1 ч.л.сусамово олио
- 1 с.л.царевично нишесте
- 1 ч.л. лимонов сок
- 1 ч.л захар
- 1 ск чесън (наситнена)
Начин на приготвяне
На първо място се прави марината. В купа се смесват соевият сос, сусамовото олио, нишестето, малко лимонов сок, чесъна и захар. Разбъркват се много добре, докато се получи хомогенна смес
Следва да се запържи месото в нагрят уок със зехтин при много висока температура. Пържи около 4-5 минути, като накрая в уока се сипват 2 с.л. от приготвената марината. Месото се обърква енергично за още 15-20 секунди и се маха от огъня
Сваряват се нудлите, спрямо инструкциите на опаковката. След, което се изстудяват под студена течаща вода, за да останат еластични и се оставят да се отцедят
Сваряват се нудлите, спрямо инструкциите на опаковката. След, което се изстудяват под студена течаща вода, за да останат еластични и се оставят да се отцедят
Морковът, чушката и джинджифилът, се режат на тънки ивици. Гъбата се реже на едри шайби, а пресният лук - оставям на вашето въображение. Всичките зеленчуци се пържат отново в уока, като към тях се добавят анасонови семена. По-принцип китайците ползват звезден анасон, аз имам под ръка резене (семена от див копър), което придава същия аромат. Слага се и черен пипер на вкус. И тук термичната обработка трае няколко минути. Когато зеленчуците са готови, към тях се сипва нудълса, останалата част от марината, месото и всичко се бърка енергично за още 20-30 секунди, за да се овкуси добре ястието. Сервира се гарнирано отгоре с "коса" от пресен лук и сусам.
Пробвайте, адски вкусно е! И не забравяйте да харесате моята страница във Facebook ТУК
Пробвайте, адски вкусно е! И не забравяйте да харесате моята страница във Facebook ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар