четвъртък, 6 февруари 2020 г.

Нудълс "Миа"

Представям ви още едно уникално вкусно азиатско ястие - нудълс "Миа". Може да се приготви със свинско (врат или гърди) или пилишеко (пържола от бутче) месо, като и без месо -  за вегетарианци


Необходими продукти
  • 100-150 гр нудълс
  • 100 гр свинско или пилишеко месо
  • 1 печурка
  • 1 морков
  • 1/2 червена чушка
  • пресен лук
  • 10 гр пресен джинджифил
  • анасон (семена)
  • сусам
  • черен пипер
  • зехтин (олио)
За марината
  • 80-100 мл соев сос
  • 1 ч.л.сусамово олио
  • 1 с.л.царевично нишесте
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 1 ч.л захар
  • 1 ск чесън (наситнена)

Начин на приготвяне

На първо място се прави марината. В купа се смесват соевият сос, сусамовото олио, нишестето, малко лимонов сок, чесъна и захар. Разбъркват се много добре, докато се получи хомогенна смес

Следва да се запържи месото в нагрят уок със зехтин при много висока температура. Пържи около 4-5 минути, като накрая в уока се сипват 2 с.л. от приготвената марината. Месото се обърква енергично за още 15-20 секунди и се маха от огъня

Сваряват се нудлите, спрямо инструкциите на опаковката. След, което се изстудяват под студена течаща вода, за да останат еластични и се оставят да се отцедят 

Морковът, чушката и джинджифилът, се режат на тънки ивици. Гъбата се реже на едри шайби, а пресният лук - оставям на вашето въображение. Всичките зеленчуци се пържат отново в уока, като към тях се добавят анасонови семена. По-принцип китайците ползват звезден анасон, аз имам под ръка резене (семена от див копър), което придава същия аромат. Слага се и черен пипер на вкус. И тук термичната обработка трае няколко минути. Когато зеленчуците са готови, към тях се сипва нудълса, останалата част от марината, месото и всичко се бърка енергично за още 20-30 секунди, за да се овкуси добре ястието. Сервира се гарнирано отгоре с "коса" от пресен лук и сусам.
Пробвайте, адски вкусно е! И не забравяйте да харесате моята страница във Facebook ТУК



Няма коментари:

Публикуване на коментар