Рецептата, която си приготвям наподобява гръцката Саганаки, но има малко изменения при мен спрямо вкуса ми
Необходими продукти
- 1 калмар
- 300 гр миди
- 3-4 скариди
- 2-3 домата
- 50 мл узо
- 50 гр бяло саламурено сирене
- 30 гр пармезан
- 1 ск чесън
- стрък пресен лук
- лют червен пипер
- черен пипер
- магданоз
- розмарин
- риган
- сол
- захтин
Начин на приготвяне
Като цяло тази рецепта е много лесна за приготвяне. По-голям проблем е намирането на пресни морски дарове. Относно калмара бих ви посъветвал да не купувате туби, а цели калмари, понеже тубите ги обработват с химия по време на изчистването им. Вземете си цяло калмарче
Другото важно нещо е поредността на слагането на продуктите, за да не се пресготвят. Първо се рендосват доматите и заедно с узото и малко зехтин, се слагат в дълбок тиган на среден огън. Следва да се добавят мидите, чесъна, лука и всички останали подправки. Когато мидите се отворят и сосът сгъсти, се слага калмара (нарязан на колелца), сиренето и пармезана. Горе-долу след около 5 минути се пускат скаридите и магданоза. След още около 5 минути ястието е готово. Ако сме малко по-сръчни, цялостното приготвяне на морските дарове отнема 30 минути
Ако ви допадне рецептата, пробвайте и не забравяйте да посетите моята страница във Facebook ТУК
Ако ви допадне рецептата, пробвайте и не забравяйте да посетите моята страница във Facebook ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар