петък, 21 юни 2019 г.

Морски дарове

Рецептата, която си приготвям наподобява гръцката Саганаки, но има малко изменения при мен спрямо вкуса ми



Необходими продукти
  • 1 калмар
  • 300 гр миди
  • 3-4 скариди
  • 2-3 домата
  • 50 мл узо
  • 50 гр бяло саламурено сирене
  • 30 гр пармезан
  • 1 ск чесън
  • стрък пресен лук
  • лют червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз
  • розмарин
  • риган 
  • сол
  • захтин

Начин на приготвяне



Като цяло тази рецепта е много лесна за приготвяне. По-голям проблем е намирането на пресни морски дарове. Относно калмара бих ви посъветвал да не купувате туби, а цели калмари, понеже тубите ги обработват с химия по време на изчистването им. Вземете си цяло калмарче



Другото важно нещо е поредността на слагането на продуктите, за да не се пресготвят. Първо се рендосват доматите и заедно с узото и малко зехтин, се слагат в дълбок тиган на среден огън. Следва да се добавят мидите, чесъна, лука и всички останали подправки. Когато мидите се отворят и сосът сгъсти, се слага калмара (нарязан на колелца), сиренето и пармезана. Горе-долу след около 5 минути се пускат скаридите и магданоза. След още около 5 минути ястието е готово. Ако сме малко по-сръчни, цялостното приготвяне на морските дарове отнема 30 минути

Ако ви допадне рецептата, пробвайте и не забравяйте да посетите моята страница във Facebook ТУК



Няма коментари:

Публикуване на коментар