Ще ви споделя моята рецепта за свински кюфтета на скара, които се харесват на всички опитали ги. Колкото и просто да изглежда едно кюфте не е така. Най-трудното според мен е да се приготви каймата от какво месо да бъде и в какво количество, за да бъде кюфтето сочно от вътре и не прекалено мазно. След много опити стигнах до най-добрия вариант за мен - свинска плешка и месо от гърдите в съотношение 1:1. Месо взимам само от кварталната месарница, защото там винаги е прясно и българско
Необходими подправки за 1 кг кайма
- 20-22 гр сол
- 2 гр кимион
- 2 гр черен пипер
- 3 гр лют червен пипер
- 1 глава лук
- магданоз
Каймата се омесва добре и се оставя в хладилник от 24 до 36 часа да узрее месото. Това може би най-важният етап. Ако не обичате люто, сложете сладък червен пипер. Могат да се пекат на електрическа скара, на грил тиган, но разбира се най-вкусни стават на дървени въглища
Няма коментари:
Публикуване на коментар