Смея да твърдя, че това е най-добрият начин на приготвянето на тази превъзходна речна риба. Има обаче няколко важни момента. На първо място е шарана. За изпичане на дървени въглища са подходящи риби от 2,5 до 4 кг, защото по-дребните нямат достатъчно подкожна мазнина и месото им става прекалено сухо. Големите пък са много тлъсти. Лично аз предпочитам риби с тегло 2,5-3,5 кг.
Отстранява се главата, опашната, аналната и гръбната перка. Разполовява се на две, като се премахва и гръбнака. Всички тези изрезки, заедно с главата не се изхвърлят, а се заделят за направата на рибена чорба.
Отстранява се главата, опашната, аналната и гръбната перка. Разполовява се на две, като се премахва и гръбнака. Всички тези изрезки, заедно с главата не се изхвърлят, а се заделят за направата на рибена чорба.
Шаранът се подправя на вкус със сол, черен пипер, розмарин и лимонов сок. След това се затваря и се слага в хладилник за 5-6 часа да стегне малко месото
Следва изпичане. Винаги рибата се слага първо откъм кожата, за да се задържат соковете в нея
Крайният резултат. Пробвайте и не забравяйте да посетите моята страница във Facebook ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар