Необходими продукти
- 100 гр паста
- 1 люто чушле
- 2 ск чесън
- пармезан
- магданоз
- черен пипер
- сол
- зехтин 50-100мл
Начин на приготвяне
Ако използваме прясна паста, първо трябва да направим нея
По-принцип може да се приготви 1-2 дни предварително и да престои в хладилника по този начин
Ако обаче сме се спрели на купешки спагети или талиатели, направо започваме да готвим. По класическата рецепта лютата чушка трябва да е червена, но не е драма да ползваме и зелена. Чесънът се реже на колелца. Винаги отстранявам зародиша му, защото може да раздразни някой по-чувствителен стомах. Магданозът се реже колкото се може по на ситно
Първо се сварява пастата и се оставя да се прецеди. В това време в много слабо нагрят тиган, се слагат чесъна и лютата чушка в зехтина да се запържат. Не бива огъня да е силен, понеже чесъна ще прегори много бързо. Идеята е да се получи под формата на златист чипс
След това пастата се изсипва вътре при чесъна и чушката, добавят се магданоза, черен пипер и сол на вкус. Всичко се обърква хубаво за 10-15 секунди. Aglio e olio се сервира с поръсен настърган пармезан. Пробвайте тази рецепта и не забравяйте да посетите моята страница във Facebook ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар