сряда, 10 април 2019 г.

Салата с алабаш и пуешко

Алабашът е един от слабопознатите зеленчуци у нас, който се отглежда в България, но някакси не сме свикнали с него, а и в интерес на истината много рядко се намира по магазините. Богат е на витамини, фосфор, магнезий, калции и е беден на мазнини и въглехидрати. Това го прави много подходящ за хора на диета или подрастващи. Има много приятен вкус. Може да се консумира суров, варен или печен. Аз предпочитам да си правя салати с него, защото тогава организма извлича най-много полезни вещества. Днешното предложение е салата с алабаш и пуешко, която дава нужната дневна енергия, дори за активни и спортуващи хора




Необходими продукти

  • 100-200 гр пуешко
  • 2-3 глави алабаш
  • 1 морков
  • 1 краставица
  • 2 ск чесън
  • сусам (печен)
  • пармезан
  • лимонов сок
  • сол
  • зехтин
Начин на приготвяне

Като повечето салати, няма нищо сложно в приготвянето й. Зеленчуците се режат на тънки ивици, а чесъна на ситно. Овкусява се със зехтин, сол и лимонов сок на вкус


Сусамът се изпича на сух тиган. Внимавайте, защото става много бързо



Обикновено ползвам месо от пуешки бутчета, но може и от гърдите на птицата. Както знаем и то е ниско калорично и затова е много подходящо за тази салата. Като количество всеки сам може да прецени колко да ползва. Аз го приготвям на грил тиган мидиъм-реар, като за моят вкус. Вие може да си го препечете повечко


Накрая салата се поръсва с печения сусам и пармезан. Комбинацията на всичките компоненти дава превъзходен вкус. Пробвайте обезателно, ако си набавите алабаш от някъде. Наздраве и не забравяйте да посетите моята страница във Facebook ТУК






Няма коментари:

Публикуване на коментар