Необходими продукти
- 100-200 гр пуешко
- 2-3 глави алабаш
- 1 морков
- 1 краставица
- 2 ск чесън
- сусам (печен)
- пармезан
- лимонов сок
- сол
- зехтин
Начин на приготвяне
Като повечето салати, няма нищо сложно в приготвянето й. Зеленчуците се режат на тънки ивици, а чесъна на ситно. Овкусява се със зехтин, сол и лимонов сок на вкус
Сусамът се изпича на сух тиган. Внимавайте, защото става много бързо
Обикновено ползвам месо от пуешки бутчета, но може и от гърдите на птицата. Както знаем и то е ниско калорично и затова е много подходящо за тази салата. Като количество всеки сам може да прецени колко да ползва. Аз го приготвям на грил тиган мидиъм-реар, като за моят вкус. Вие може да си го препечете повечко
Накрая салата се поръсва с печения сусам и пармезан. Комбинацията на всичките компоненти дава превъзходен вкус. Пробвайте обезателно, ако си набавите алабаш от някъде. Наздраве и не забравяйте да посетите моята страница във Facebook ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар