понеделник, 2 септември 2019 г.

Японска супа Мисо Рамен

Представям ви един много лесен вариант на това превъзходно японско ястие, в което всеки от вас гарантирам ще се влюби. Сосът Мисо се получава от паста Мисо, разтворена в бульон, който може да бъде пилешки, тешелки, свински и дори само в топла вода, както е указано на опаковката на самата паста. За мен обаче е по-добре да си приготвим бульон и да ползваме него



Необходими продукти
  • 1/3 пакет нудълс (за 1 порция)
  • 1 с.л паста Мисо (1 пакетче)
  • 1 кокал ( свински джолан)
  • 5-6 скариди
  • 1 яйце
  • 1 морков
  • 1 глава кромид лук
  • стрък пресен лук
  • половин червена чушка (може люта)
  • сусам

Начин на приготвяне

На първо място се приготвя бульона. В моя случай го направих от кокал от свински джолан. Слага се в тенджера под налягане, заедно с кромития лук и моркова, сипва се вода и се вари 1 час


След, което се прецежда през финна цедка. Ползват се около 2 черпака от него, а остатъка аз замразявам за следващо готвене


Една такава чашка е достатъчна за 1 порция Рамен

И така самото готвене започва с подготовка на заготовките. Пресният зелен лук се реже на ленти,  чушката на шайби. Скаридите е по-добре да се сварят предварително и да се обелят, за да са готови при декорацията на ястието. Аз ги сварих в бульона, което ме забави после при сервирането. Яйцето се вари 2 минути, за да е полурохко отвътре и се бели от черупката внимателно

Сваряват се нудълсите, както е описано на опаковката. Моите станаха готови за 6 минути. След това се прецеждат  и се слагат в чиния да чакат соса


В тиган се сипва от бульона, загрява се и се слага от пастата Мисо



Всичко става за няколко минути. Следва приготвянето на ястието. Както написах, нудълсът ни чака готов в чинията. Сипва се сосът Мисо. Следва да се наредят скаридите от едната страна. Яйцето се разполовява и се слага от другата страна. Добавят се пресния лук и чушката. Ако преценим може да се сложи допълнително соев сос отгоре. Накрая ястието се поръсва със сусам. Пробвайте, много е лесно и вкусно!





Няма коментари:

Публикуване на коментар