Представям ви един много лесен вариант на това превъзходно японско ястие, в което всеки от вас гарантирам ще се влюби. Сосът Мисо се получава от паста Мисо, разтворена в бульон, който може да бъде пилешки, тешелки, свински и дори само в топла вода, както е указано на опаковката на самата паста. За мен обаче е по-добре да си приготвим бульон и да ползваме него
Необходими продукти
- 1/3 пакет нудълс (за 1 порция)
- 1 с.л паста Мисо (1 пакетче)
- 1 кокал ( свински джолан)
- 5-6 скариди
- 1 яйце
- 1 морков
- 1 глава кромид лук
- стрък пресен лук
- половин червена чушка (може люта)
- сусам
Начин на приготвяне
На първо място се приготвя бульона. В моя случай го направих от кокал от свински джолан. Слага се в тенджера под налягане, заедно с кромития лук и моркова, сипва се вода и се вари 1 час
След, което се прецежда през финна цедка. Ползват се около 2 черпака от него, а остатъка аз замразявам за следващо готвене
Една такава чашка е достатъчна за 1 порция Рамен
И така самото готвене започва с подготовка на заготовките. Пресният зелен лук се реже на ленти, чушката на шайби. Скаридите е по-добре да се сварят предварително и да се обелят, за да са готови при декорацията на ястието. Аз ги сварих в бульона, което ме забави после при сервирането. Яйцето се вари 2 минути, за да е полурохко отвътре и се бели от черупката внимателно
Сваряват се нудълсите, както е описано на опаковката. Моите станаха готови за 6 минути. След това се прецеждат и се слагат в чиния да чакат соса
В тиган се сипва от бульона, загрява се и се слага от пастата Мисо
Всичко става за няколко минути. Следва приготвянето на ястието. Както написах, нудълсът ни чака готов в чинията. Сипва се сосът Мисо. Следва да се наредят скаридите от едната страна. Яйцето се разполовява и се слага от другата страна. Добавят се пресния лук и чушката. Ако преценим може да се сложи допълнително соев сос отгоре. Накрая ястието се поръсва със сусам. Пробвайте, много е лесно и вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар