сряда, 21 август 2019 г.

Патладжан "Гондола"

Патладжанът е един от любимите ми зеленчуци и много често го приготвям по този начин. Може да бъде постен, но не пречи и да се ползва кайма, ако непременно държим да има месо


Необходими продукти
  • 2-4 патладжана
  • 1 домат
  • 7-8 печурки
  • 1-2 глави лук
  • 1 ск чесън
  • 1/2 червена чушка
  • 200-300 гр кашкавал
  • магданоз
  • копър
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
Начин на приготвяне

На първо място патладжаните трябва да се разполовят и да се осолят добре отвътре, за да им излезе горчивината. Така престояват от 30 минути до 1 час след, което се измиват добре. Следва да се издълбаят, като вътрешността им се реже на дребни кубчета и заедно наситнените лук, гъби, чесън, магданоз и копър, се запържват в зехтин




Пържи се, докато пълнежа не намалее на половина


През това време гондолите, се редят в тава с малко вода и се затварят с алуминиево фолио. Пекат се на 220-250 градуса за 30 минути


Идва ред на пълненето на патладжаните след, което тавата заминава пак във фурната (без фолио) за около половин час


На финала се слага пресен домат...


...и настърган кашкавал. Запича се за още около 10 минути и сме готови



Уверявам ви, адски вкусно е. Пробвайте тези постни патладжани и не забравяйте да посетите моята страница във Facebook ТУК




Няма коментари:

Публикуване на коментар