Представям ви една рецепта за кавърма от пуешки сърца от Турската кухня. Такъв деликатес много трудно се среща в нашите магазини, даже не съм виждал никъде да се продават сърца от пуйка. Както и да е, нека готвенето започне..
Необходими продукти
- пуешки сърца 700-800 гр
- 1 глава лук
- 1 червена чушка
- кимион
- черен пипер
- лют червен пипер
- мащерка
- магданоз
- сол
- масло
Начин на приготвяне
Сърцата се разцепват на две, после на четири, за да се сготвят добре
Лукът и чушката се режат на дребно и се запържват за кратко в уок, в масло. Към тях се добавят сърцата и подправките. Налива се малко вода и се оставят за около 30-40 минути на среден огън, закупени с похлупак
Няма коментари:
Публикуване на коментар