Едно уникално мезе, което се съчетава перфектно с бира, вино, ракия, узо или кой каквото му е на сърце. Моята рецепта включва много червен лют пипер, но разбира се, не е задължително да е в големи количества. Има и каперси, които придават леко кисел всус, но ако нямате под ръка, може и без тях.
Необходими продукти
- 500 гр черни миди
- 2-3 скариди за разкош
- 100 мл бяло вино
- 150 мл доматен сок
- 30-40 гр краве масло
- 1 ск чесън (наситнена)
- каперси
- пресен лук
- пресен риган
- магданоз
- щипка къри
- червен лют пипер
- пармезан
- сол
Начин на приготвяне
Мидите трябва да се измият и почистят много добре от водораслите и полепите по тях
В подходящ тиган се слагат мидите, малко вода, маслото и бялото вино. Когато алкохола се изпари, се добавят скаридите, доматения сок, каперсите, лука, ригана, магданоза, чесъна, лютия пипер, кърито и сол на вкус
След около 10 минути ястието е готово. В подходяща чиния се сипва соса и върху него се редят мидите само в една черупка. Отгоре се поръсват с пармезан. Пробвайте рецептата и не забравяйте да посетите моята страница във Facebook ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар