петък, 10 май 2019 г.

Чили миди с пармезан

Едно уникално мезе, което се съчетава перфектно с бира, вино, ракия, узо или кой каквото му е на сърце. Моята рецепта включва много червен лют пипер, но разбира се, не е задължително да е в големи количества. Има и каперси, които придават леко кисел всус, но ако нямате под ръка, може и без тях. 



Необходими продукти

  • 500 гр черни миди
  • 2-3 скариди за разкош
  • 100 мл бяло вино
  • 150 мл доматен сок
  • 30-40 гр краве масло
  • 1 ск чесън (наситнена)
  • каперси
  • пресен лук
  • пресен риган
  • магданоз
  • щипка къри
  • червен лют пипер
  • пармезан
  • сол

Начин на приготвяне


Мидите трябва да се измият и почистят много добре от водораслите и полепите по тях


В подходящ тиган се слагат мидите, малко вода, маслото и бялото вино. Когато алкохола се изпари, се добавят скаридите, доматения сок, каперсите, лука, ригана, магданоза, чесъна, лютия пипер, кърито и сол на вкус


След около 10 минути ястието е готово. В подходяща чиния се сипва соса и върху него се редят мидите само в една черупка. Отгоре се поръсват с пармезан. Пробвайте рецептата и не забравяйте да посетите моята страница във Facebook ТУК




Няма коментари:

Публикуване на коментар