Сезонът на мидите вече започна и ви представям една от моите любими рецепти - гриловани миди Абичи - ТОП вкуса. Може да се изпекат на тенекия, електрическа скара или на барбекю с дървени въглища. Аз ги правя на скаричка, защото стават по-бързо
Необходими продукти
- 500 гр миди
- 30 гр масло
- 30 гр пармезан
- копър
- магданоз
- 1 ск чесън (наситнена)
- черен пипер
- лют пипер
- вода
Начин на приготвяне
Маслото се загрява леко, докато се втечни. Сипва се в подходяща купа и към него се прибавя пармезана, малко вода, наситнените магданоз, копър, чесън, черен и лют пипер на вкус. Сместа се разбърква добре до получаване на паста, която съм нарекъл Абичи на името на нашия отбор по шаранджийски риболов
Мидите се редят на скарата. Когато се отворят, горната черупка се отстранява и върху всяка ядка се слага по малко от паста Абичи
Мидите се пекат още няколко минути и са готови за консумация. Пробвайте това предложение за малко по-нестандарто овкусяване на грилованите миди и не забравяйте да посетите моята страница във Facebook ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар