четвъртък, 1 август 2019 г.

Кавърма от пуешки сърца

Представям ви една рецепта за кавърма от пуешки сърца от Турската кухня. Такъв деликатес много трудно се среща в нашите магазини, даже не съм виждал никъде да се продават сърца от пуйка. Както и да е, нека готвенето започне..


Необходими продукти

  • пуешки сърца 700-800 гр
  • 1 глава лук
  • 1 червена чушка
  • кимион
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • мащерка
  • магданоз
  • сол
  • масло
Начин на приготвяне

Сърцата се разцепват на две, после на четири, за да се сготвят добре



Лукът и чушката се режат на дребно и се запържват за кратко в уок, в масло. Към тях се добавят сърцата и подправките. Налива се малко вода и се оставят за около 30-40 минути на среден огън, закупени с похлупак








Няма коментари:

Публикуване на коментар