неделя, 10 февруари 2019 г.

Крем супа от броколи с пармезан

Броколите са чудесен и много полезен за здравето зеленчук. Ще ви предложа една много лесна крем супа, в която главен герой е именно той.

Необходими продукти

  • 1 глава броколи
  • 1 глава лук
  • 2 картофа
  • 1 морков
  • 2 ск чесън
  • 50-60гр пармезан
  • босилек
  • 30-40гр масло
  • черен пипер
  • сол
  • 100 мл бульон


Начин на приготвяне

В хермерическа тенджера сваряваме за 20 минути картофите, моркова, чесъна и лука. В нея слагаме и бульона, като той може да бъде телешки или ако сме вегетарианци - зеленчуков, но не на кубчета, защото е пълен с химия. Или го приговете сами или вземете кучешки, който е с по-малко Е-та вътре. След, като се свари лука, се маха и се изхвърля. Ред е да прибавим броколите, които бланшираме за 5 мин. За предпочитане е да са накъсани на розички.



Следва супата да се пасира, след което се добавят босилека, черния пипер, сол и маслото. Гозбата се оставя за още около 15 минути на среден огън. Сервира се топла с препечени кротони.




Няма коментари:

Публикуване на коментар