Необходими продукти
- 1 глава броколи
- 1 глава лук
- 2 картофа
- 1 морков
- 2 ск чесън
- 50-60гр пармезан
- босилек
- 30-40гр масло
- черен пипер
- сол
- 100 мл бульон
Начин на приготвяне
В хермерическа тенджера сваряваме за 20 минути картофите, моркова, чесъна и лука. В нея слагаме и бульона, като той може да бъде телешки или ако сме вегетарианци - зеленчуков, но не на кубчета, защото е пълен с химия. Или го приговете сами или вземете кучешки, който е с по-малко Е-та вътре. След, като се свари лука, се маха и се изхвърля. Ред е да прибавим броколите, които бланшираме за 5 мин. За предпочитане е да са накъсани на розички.
Следва супата да се пасира, след което се добавят босилека, черния пипер, сол и маслото. Гозбата се оставя за още около 15 минути на среден огън. Сервира се топла с препечени кротони.
Няма коментари:
Публикуване на коментар