неделя, 10 февруари 2019 г.

Яхния от свински врат с телешки бульон

Днес трябваше да сготвя нещо за вечеря, но хладилника беше почти празен. Погледнах във фризера и видях един хубав телешки кокал и три врати пържолки. Въпросителната беше до тук - яхния от прасенце и теленце.


В хермерическа тенджера сварих кокала и свинския врат за 1 час. Кокалът пусна уникален бульон. То и това беше мисията му в тази яхния и след като я изпълни отиде да зарадва и кучето. Към получения бульон сложих пет картофа (нарязани на едри кубчета), 1 морков на шайби, глава лук (нарязана на ивици), червена чушка (нарязана на малки квадратчета) и наситнена скилидка чесън. За подправки ползвах сол, черен и лют пипер, листа от целина и 1 дафинов лист. Мазнина не ползвах, защото месото и кокала бях отделили достатъчно.
Готвенето продължи още 1 час на среден огън. В крайна сметка се получи отлична ароматна яхния, която със сигурност ще повторя някой ден.
Добър апетит и не забравяйте да посетите моята страница във Facebook ТУК


Няма коментари:

Публикуване на коментар